Arkiv
Kategorier

Styrelsen informerar Jan 19

Publicerad Thursday, February 07, 2019 00:00

Bostadsrättsföreningen Storspoven

page1image50957360

Styrelsen informerar

STUDIECIRKLAR/CAFÉTRÄFFAR

Umeå 2019-01-21

Som informerades om vid årsstämman så gäller att om intresse finns så att ordna något i samlingslokalen, där alla i föreningen är välkomna, så står föreningen för lokalhyran.

AVLOPP och AVLOPPSSTAMMAR

Vad får spolas ner i avloppet? Med anledning av flera stopp i avlopp i föreningen så måste vi påminna alla om att det enda som ska spolas ner i toaletten är kiss, bajs och toapapper. I köket så ska man torka

av fett, etc innan man diskar. Läs gärna information på Vakins hemsida Avloppsvatten.https://vakin.se/tjansterochabonnemang/avloppsvatten/paverkareningen.4.2906939d15f7bd6b2bb25a60.html

Köksstammarna i höghusen kommer att relinas med start under februari månad.

ALLMÄNNA STÖRNINGAR/RENOVERINGAR

I varje trapphus finns uppsatt föreningens ordningsregler. Dessa finns också på Riksbyggens kundwebb under fliken BOENDEWEBB/ Min förening.
Om du ska renovera i din lägenhet och vet om att det kommer att bli störande ljud – informera dina grannar med anslag eller liknande i god tid.
I ordningsreglerna anges också vad som gäller för förvaring i trapphus, etc. med tanke på brandfara, men även för att trappstädningen ska fungera.
Ur föreningens ordningsregler: Det gäller särskilt höga krav på att grannar inte får störas mellan kl 22-07. Visa hänsyn när det gäller TV, musikspelare, tvättmaskiner, etc
Den/de som besväras av ljud kan rapportera detta via Felanmälan Riksbyggen. Är oljuden återkommande kan man skriva ”störningsdagbok” och lämna till styrelsen.

TRAPPHUSENS FÖRRÅD/SOPNEDKASTUTRYMMET

Utrymmet ska bara användas för barnens sommar- respektive vinterleksaker samt grillar i mån av plats. Bästa lösningen är om man kan komma överens inom sitt trapphus om vad som ska få plats där.

SOPHANTERING
Sortera rätt! Vi sorterar förpackningar på en sida. Hushållssopor på den andra sidan av soprummet. Felsorterade kärl blir en kostnad för föreningen – kan sluta med avgiftshöjning!
Påminnelse: Grovsopor får inte lämnas i soprummet, utan ska bortforslas av boende själva! Vår och höst ställer vi ut speciell container för grovsopor. Behåll dina grejer tills dess i din lägenhet eller i ditt förråd, eller kör själv iväg till återvinningen med dem.

CYKLAR

Ställ gärna undan cyklar som står ute och inte används. Detta för att underlätta snöröjning och undvika sönderkörda cyklar.

FELANMÄLAN

Om någon lampa i utebelysningen är trasig, om du har för kallt i din lägenhet, om låset i sopdörren krånglar, etc, etc – Gör FELANMÄLAN – på kundwebben eller ring Riksbyggen Direkt – 0771-860 860!
KUNDWEBB Riksbyggen - https://www.riksbyggen.se/ - välj Logga in - Kundwebb

BRF Storspoven

Mariehemsvägen 31-33
906 52 Umeå
© 2019 BRF StorspovenInformation om cookies